Νέα

3η Συνάντηση Εργασίας και 2η Υβριδική Ημερίδα Διάχυσης των Αποτελεσμάτων στο πλαίσιο του έργου SusTour

ShareThis
Δημοσίευση: 10-04-2024 12:53 | Προβολές: 1609
image

Την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα η Τρίτη Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του έργου SusTour – “Joint e-course on sustainable management of tourism destinations” που χρηματοδοτείται από το Erasmus+ στον άξονα KA220-HED.  Οι διήμερες δράσεις διοργανώθηκαν από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα της Συγκλήτου στην Ιόνιο Ακαδημία (Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου) και την Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κτιρίου του Τμήματος Ιστορίας και του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (οδός Ιωάννη Θεοτόκη 72) αντίστοιχα.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, την πρώτη μέρα της συνάντησης εργασίας έγινε μια εμπεριστατωμένη συζήτηση σχετικά με την πορεία υλοποίησης των δράσεων του έργου. Η συνάντηση εργασίας ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από την Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Χριστίνα Μπενέκη, η οποία συμμετέχει στην ομάδα έργου. Στο πρώτο μέρος συζητήθηκε διεξοδικά το τρίτο πακέτο εργασίας (WP3), με ειδική αναφορά στην έρευνα που έγινε στις τρεις (3) χώρες από τα τρία (3) πανεπιστήμια για τον εντοπισμό προγραμμάτων σπουδών ή μαθημάτων σχετικών με τη βιώσιμη διαχείρισης του τουριστικού προορισμού και τον βιώσιμο τουρισμό. Επίσης, παρουσιάστηκε η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην ανάπτυξη ενός κοινού σχεδίου μαθήματος διάρκειας 100 ωρών που θα διδαχθεί διαδικτυακά στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδα και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Επίσης, συζητήθηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός των δράσεων στο τέταρτο πακέτο εργασίας (WP4) και προσδιορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του πιλοτικού μαθήματος στα τρία πανεπιστήμια και η τέταρτη συνάντηση εργασίας παράλληλα με την τρίτη ημερίδα διάχυσης που θα διεξαχθεί στην Γρανάδα στις αρχές Ιουλίου 2024.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 συζητήθηκαν εκτενώς διοικητικά, διαδικαστικά και οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με το πρώτο πακέτο εργασίας (WP1). Επίσης, συζητήθηκαν τα θέμα δημοσιότητας που σχετίζονται με το πέμπτο πακέτο εργασίας (WP5). Μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης εργασίας, πραγματοποιήθηκε από το μεσημέρι έως το απόγευμα η Δεύτερη Υβριδική Ανοικτή Δράση Δημοσιότητας (Multiplier Event) του έργου. Την ανοικτή δράση παρακολούθησαν υβριδικά ομάδες ενδιαφερομένων (stakeholders) που σχετίζονται με το αντικείμενο του έργου. Στην ανοικτή δράση έκανε διαδικτυακή εισήγηση ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός του τουρισμού, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ανδριώτης από το  Middlesex University του Λονδίνου. Συμμετείχαν επίσης με εισηγήσεις: α) ο κ. Σπυρίδων Χαλικιόπουλος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης & Δημοσίων Σχέσεων, β) η Επίκουρη Καθηγήτρια Αλκμήνη Γκρίτζαλη, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, γ) ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Πούλιος, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και δ) ο Luca Reitano, Υπεύθυνος Διαχείρισης του Έργου, Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης. Συμμετείχαν επίσης με σύντομες παρεμβάσεις: α) ο Αναπληρωτής Καθηγητής Fernando Martinez de Carnero Calzada, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου, Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, β) η Καθηγήτρια Simona Perone, Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, γ) ο κ. Άγγελος Κοσκινάς, Αναπλ. Προιστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων του Υπουργείου Τουρισμού.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά εκπρόσωποι από τον κάθε φορέα του έργου. Συγκεκριμένα η ομάδα έργου αποτελείται από τους φορείς: α) Universita Degli Studi di Roma la Sapienza – Συντονιστής (Ιταλία), β) Euricon EPE (Ελλάδα), γ) Universidad de Granada (Ισπανία), δ) Ionian University (Ελλάδα), ε) CNA - Confederazione Nazionale dell'Artigianato e della Piccola e Media Impresa (Ιταλία), στ) Cámara de Comercio de Granada (Ισπανία). To Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπροσωπείται στο Πρόγραμμα SusTour από το Τμήμα Τουρισμού με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Ναούμ Μυλωνά.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Δευτέρα 29-04-2024
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει το 7ο Journey to Hope στην Κέρκυρα
Σημαντική Ημερομηνία: 29-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα εκδήλωσης
Mέγεθος: 201.43 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Πασχαλινές Ευχές 2024
Έναρξη: 26-04-2024 |Λήξη: 12-05-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας