Νέα

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος :"Φροντίζουμε τις παραλίες μας" - Φωτογραφικό Υλικό και Βίντεο

ShareThis
Δημοσίευση: 18-05-2022 18:09 | Προβολές: 1921
image

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2022 και με στόχο την ευαισθητοποίηση, όχι μόνο της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας των Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργάνωσε τη δράση: "Φροντίζουμε τις παραλίες μας" (12-15 Μαΐου).

Την οργάνωση των δράσεων ανέλαβαν η Επιτροπή Περιβαλλοντικών Δράσεων Ιονίου Πανεπιστημίου, το Tμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, η ομάδα DfltiVoice και η ομάδα Fridays for Future Corfu, ενώ συνδιοργανωτής ήταν και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Οι δράσεις αφορούσαν τον παράλληλο εθελοντικό καθαρισμό και διάφορες δραστηριότητες σε παραλίες στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά. Πιο συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 12 Μαΐου | 9:00-12:00

Ηχηρό το μήνυμα που έστειλαν 400 μαθητές και 35 εμψυχωτές στις 12.05.22 «Νοιάζομαι-Προστατεύω» στο πλαίσιο  δράσεων  του Ιονίου Πανεπιστημίου  για την Ημέρα Περιβάλλοντος. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην παραλία ωοτοκίας Καλαμάκι στη Ζάκυνθο σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια  Ιονίων Νήσων, το, ΚΕΠΕΑ Ζακύνθου, τη MIO-ECSDE / MEdIES, τον  Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.  ΜΔ Εθν. Πάρκων Ζακύνθου,  Αίνου και ΠΠΙΝ και τον Πλατύφορο.

Καθαρές ακτές, προστατευόμενες περιοχές, περιβαλλοντικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση ήταν οι προτεραιότητες του σχεδιασμού της δράσης ενεργοποιώντας την φοιτητική κοινότητα στο ρόλο του εμψυχωτή και μεταφέροντας γνώση και μεταγνωστικές εμπειρίες στους μαθητές. Από τους συμμετέχοντες και τους Φορείς τονίστηκε ότι νοιαζόμαστε για το περιβάλλον, το προστατεύουμε και συμβάλλουμε όλοι στη δημιουργία ενεργών ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Η συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης μας προ(σ)καλεί για να εξασφαλίσουμε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.

Το Σάββατο 14 Μαΐου | 17:00

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό στο Φαληράκι στην Κέρκυρα. Στη δράση, που έγινε με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετείχαν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Την Κυριακή 15 Μαΐου | 11:00

Στο πλαίσιο της δράσης «Φροντίζουμε τις παραλίες μας» που οργάνωσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον  Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.  ΜΔ Εθν. Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και ΠΠΙΝ, φοιτητές και προσωπικό του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων προέβησαν σε καθαρισμό του παραλιακού μετώπου του Αργοστολίου. Συγκεκριμένα, υπό τον συντονισμό του Δρ. Κ. Πετράκη, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της ακτογραμμής και του δασυλλίου από την περιοχή Μαϊστράτο έως Καταβόθρες.

Το μήνυμα της δράσης σαφές: Προστατεύουμε το περιβάλλον και συμβάλλουμε όλοι στη δημιουργία ενεργών ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Ο κύκλος αυτός των δράσεων έκλεισε με την πραγματοποίηση ενός webinar με θέμα «Η Περιβαλλοντική εκπαίδευση στην Ελλάδα» την Κυριακή 15 Μαΐου| 18:00. Συντονιστές στο webinar ήταν από το Τμήμα Περιβάλλοντος, η κα Αδαμαντία Καμπιώτη, Επίκουρος Καθηγήτρια και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου και ο κ. Αριστοτέλης Μαρτίνης, Αναπληρωτής  Καθηγητής και από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας η κα Σταυρούλα-Παρασκευή Βράιλα, Ακαδημαϊκή Υπότροφος.

Το  διαδικτυακό σεμινάριο ξεκίνησε με  χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέα Φλώρο. Οι κύριοι εισηγητές του σεμιναρίου ήταν:

Η κα Πηνελόπη Αβούρη, (Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Υπεύθυνη λειτουργίας ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου) & η κα Αγγελική Δαλακιάρη (Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου - Τμήμα Περιβάλλοντος, Μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου), η ομιλία των οποίων είχε το τίτλο «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία: Από τη θεωρία στην πράξη».

Οι μαθήτριες Λυκείου και μέλη της ομάδας Fridays For Future, Μελίνα Μπελενιώτη και Emilia Rygielska, που παρουσίασαν «Κλιματική εκπαίδευση στην Ελλάδα: προσπάθεια αναγνώρισης της σημασίας της στη χώρα μας» και «Κλιματική εκπαίδευση στην Πολωνία: Η επιτυχία του περιβαλλοντικού ακτιβισμού», αντίστοιχα.

Η κα Ελένη Σβορώνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF , παρουσίασε ομιλία με τίτλο: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Κλιματική Κρίση: οδηγώντας τα παιδιά από την ιδέα στην πράξη»,

Τέλος, το σεμινάριο έκλεισε με την παρουσίασης της κας Χαρίκλειας Μινώτου, Ακαδημαϊκής Υποτρόφου του Τμήματος Περιβάλλοντος, με τίτλο  «Νέες προσεγγίσεις στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

Το σεμινάριο παρακολούθησαν καθηγητές και φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου.


* Video/Photo Credits: Χορηγία του κ. Μπάμπη ΣιγούρουΕπιστροφή
Σχετικά Νέα
Δράση Ιονίου Πανεπιστημίου σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά: "Φροντίζουμε τις παραλίες μας" (12-15 Μαΐου)
Δημοσίευση: 11-05-2022 11:34 | Προβολές: 2135
Έναρξη: 12-05-2022 |Λήξη: 15-05-2022
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα Δράσης: Ζάκυνθος
Mέγεθος: 162.72 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αφίσα Δράσης: Κέρκυρα
Mέγεθος: 149.02 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αφίσα Δράσης: Κεφαλονιά
Mέγεθος: 161.34 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
<< <
Μάιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 27-05-2024
Το ζωντανό Μουσείο
Έναρξη: 01-11-2023 |Λήξη: 31-05-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συλλογική Έκθεση "Καλλιτεχνών Αφύπνισις"
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 30-09-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα Έκθεσης
Mέγεθος: 623.19 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας