Νέα

Αναγγελία αναγόρευσης της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 02-06-2022 14:56 | Προβολές: 2299
Σημαντική Ημερομηνία: 05-06-2022
[Έληξε]
image

Σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου θα αναγορευτεί η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το έργο και την προσφορά της στη Νομική Επιστήμη και ειδικότερα στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος.

Η Αναγόρευση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος στην Ζάκυνθο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00, ημερομηνία η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Με αφορμή την αναγόρευση, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά το γεγονός ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου πρόκειται να υποδεχθεί για δεύτερη φορά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αυτή τη φορά στην Ζάκυνθο, για την αναγόρευση της Προέδρου σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος για την εξέχουσα και με παγκόσμια απήχηση συνεισφορά της στο πεδίο του Δικαίου του Περιβάλλοντος».

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος, Καθηγητής Διονύσιος Κουλουγλιώτης, σε δήλωσή του ανέφερε: «Σε μια εποχή που στον παγκόσμιο δημόσιο λόγο κυριαρχούν τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της βιώσιμης ανάπτυξης, η απονομή του τίτλου της Επίτιμης Διδάκτορα στην πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχει υψηλή συμβολική αξία και ουσιαστική σημασία».

Η Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθηγήτρια Κατερίνα Καμπάση, δήλωσε επίσης ότι «Η συνέλευση του Τμήματος Περιβάλλοντος αποφάσισε ομόφωνα την αναγόρευση της Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμη διδάκτορα. Είναι η πρώτη φορά που το Τμήμα απονέμει διδακτορικό δίπλωμα και η τιμή έχει πολυσήμαντο συμβολισμό».

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

  • Έναρξη-Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο
  • Έπαινος της τιμωμένης από τον Κοσμήτορα της Σχολής Περιβάλλοντος, Καθηγητή Διονύσιο Κουλουγλιώτη
  • Ανάγνωση του Ψηφίσματος της Συνέλευσης του Τμήματος Περιβάλλοντος από την Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγήτρια Κατερίνα Καμπάση
  • Αναγόρευση της τιμωμένης, επίδοση διασήμων και τίτλων από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο

Η τελετή της αναγόρευσης θα ολοκληρωθεί με ομιλία της τιμωμένης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά για το κοινό μέσω του διαδικτύου στον ακόλουθο σύνδεσμο: 
https://www.youtube.com/channel/UCqw6ICk6o2r2HfTVFhRstkw


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024
Τραγουδώντας Ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζα Κωχ
Έναρξη: 27-03-2024 |Λήξη: 15-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας