Νέα

Επίσκεψη της Διακεκριμένης Καθηγήτριας και Διευθύντριας της Σχολής «Επιστημών της Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, κ. Χρυστάλλας Μουζά, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 01-07-2022 11:44 | Προβολές: 1271
gr  pdf.png  Δελτίο Τύπου
Mέγεθος: 403.15 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Περαιτέρω συνεργασίες και το νέο πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας στο προσκήνιο της συνάντησης του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου
με την Διευθύντρια της Σχολής «Επιστημών της Εκπαίδευσης»
του Πανεπιστημίου Ντέλαγουερ των ΗΠΑ

Την Διακεκριμένη Καθηγήτρια και Διευθύντρια της Σχολής Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Delaware των ΗΠΑ κα Χρυστάλλα Μουζά υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Ανδρέας Φλώρος.

Η κα Μουζά επισκέφθηκε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του Greek Diaspora Fellowship Program (GDFP) στο οποίο συμμετέχει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μαζί με το Institute of International Education των ΗΠΑ και που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο πλαίσιο του GDFP, η κα Μουζά συνεργάζεται ερευνητικά με την ομάδα του τομέα Νευροεκπαίδευσης του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του τμήματος Πληροφορικής.

Η συνεισφορά της ήταν καθοριστική στην τελική αποτύπωση του Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας που θα προσφέρεται στους φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Μάλιστα την Τρίτη 28/06/2022 παραχώρησε ανοικτή διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο: Preparing Teachers for Innovative Teaching using Digital Technologies.

Στην πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση με την κα Μουζά ανταλλάχθηκαν απόψεις για ζητήματα που σχετίζονται με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων, καθώς και για τους τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης των συνεργασιών τόσο με τους Έλληνες ακαδημαϊκούς του εξωτερικού όσο και με Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, έγινε εκτενής συζήτηση για τα σχολεία που λειτουργούν εντός ή με την εποπτεία των Πανεπιστημίων, για την εκπαίδευση μαθητών και φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως και για την περαιτέρω ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης μαθητών και φοιτητών που ενισχύουν την υπολογιστική σκέψη και σχετίζονται με σύγχρονες δεξιότητες STEAM (Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής, Τεχνών και Μαθηματικών).

Καλωσορίζοντας την κα Μουζά, ο Πρύτανης αναφέρθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στον πολυνησιωτικό χαρακτήρα του, καθώς και στις ευκαιρίες εκπαίδευσης που παρέχει στους φοιτητές και φοιτήτριες για σπουδές υψηλού επιπέδου σε αντικείμενα αιχμής. Η κα Μουζά, από την πλευρά της, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για την έρευνα που εξελίσσεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία για περαιτέρω συνεργασίες τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής Αναπλ. Καθηγητής κ. Μάνος Μάγκος, ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής κ. Σπυρίδων Δουκάκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Αγγελόπουλος.



* Video από corfupress.com


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024
Τραγουδώντας Ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζα Κωχ
Έναρξη: 27-03-2024 |Λήξη: 15-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας