Νέα

TTHE: Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην πόλη της Κέρκυρας

ShareThis
Δημοσίευση: 21-12-2022 15:50 | Ενημέρωση: 23-12-2022 13:24 | Προβολές: 2090
Σημαντική Ημερομηνία: 24-12-2022
[Έληξε]
image

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχει για πρώτη φορά στα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πόλης της Κέρκυρας σε συνεργασία με την ιστορική Φιλαρμονική Εταιρία "Μάντζαρος”, το τμήμα της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας και το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τράπεζας - Alpha Bank.

Στο πλαίσιο του μαθήματος "Διαδραστικά Οπτικοακουστικά Συστήματα" με διδάσκοντες τους Γιάννη Δεληγιάννη, Αναπλ. Καθηγητή και Άγγελο Φλώρο, Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, σχεδιάστηκαν από φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας οι παρακάτω δράσεις που υλοποιούνται σε στοχευμένα σημεία του Ιστορικού Κέντρου της πόλης της Κέρκυρας. Οι δράσεις πραγματοποιούνται από τις 11πμ έως τις 9μμ

Μία από τις δράσεις προσφέρει στις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες συμβολικά δώρα, προσφορά της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος.

Ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης - Alpha Bank και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για τη συμβολή και την βοήθεια τους για την χαρτογραφική προβολή στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της πρώην Ιονικής Τράπεζας.

Σας περιμένουμε όλες και όλους στη γεμάτη από Χριστουγεννιάτικους ήχους και εικόνες γιορτή μας!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

Χριστουγεννιάτικο Παιχνίδι Θησαυρού, Πλατεία Βραχλιώτη, 11:00πμ

Δημήτρης Θωμόπουλος, Δημήτρης Μουρούκης, Μελίνα Πάτση

Είναι ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (WEB AR) για μικρούς και μεγάλους κατά το οποίο οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες πρέπει να βρουν όλους τους χριστουγεννιάτικους θησαυρούς. Με την επιτυχή απάντηση στο σύνολο των ερωτήσεων λαμβάνετε μέρος στην κλήρωση για 2 δωρεάν εισητήρια που προσφέρει η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος»! Για να πάρετε μέρος χρειάζεται μόνο μια συσκευή έξυπνου τηλεφώνου ή ταμπλέτας. Το παιχνίδι θησαυρού θα  λάβει χώρα στην πλατεία Βραχλιώτη από τις 11πμ έως και τις 9:00μμ!

Το παιχνίδι ξεκινάει με το να σκανάρισμα των κεντρικού QR Code και συνεχίζει με τα υπόλοιπα QR codes που θα είναι τοποθετημένα γύρω από το πηγάδι! Έμπνευση μας είναι η στολισμένη Κέρκυρα την περίοδο αυτή καθώς και αντικείμενα και μουσικά όργανα από την Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος». Στόχος μας η διασκέδαση σας! Όποιο άτομο απαντήσει σωστά και στις 5 ερωτήσεις παίρνει μέρος στην κλήρωση για τα συμβολικά δώρα.

Off the map, Πλακάδα, 7:30μμ

Κωστής Καραγιάννης, Ανδρέας Κωνσταντής, Ηρακλής Μαυρομάτης, Αντώνης Μπουλουγούρης, Φώτης Πάγκαλος, Ντίνα Πελτέκη, Οδυσσέας Τερζάκης, Ιάσωνας Τσαγκέτας

Αντικείμενο εργασίας της ομάδας αποτελεί η σκηνοθεσία και δημιουργία σεναρίου - μιας διαδραστικής ιστορίας που θα "ακούει" τους ήχους της Φιλαρμονικής και θα συνοδεύει τα μουσικά κομμάτια Άγια Νύχτα και Walking in the air. Τους ήχους της Φιλαρμονικής θα συνοδεύει διαδραστική χαρτογραφική προβολή στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της πρώην Ιονικής Τράπεζας το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τράπεζας - Alpha Bank. Η οπτικοποίηση επιτεύχθηκε μέσω της δημιουργίας σκηνικών background, χαρακτήρων και εφέ σε σχετικό πρόγραμμα (lightform) και θα προβληθεί μέσω της διαδικασίας προβολής projection mapping.

Caelestia Ornamenta (Ουράνιο Στολίδι),  Κτίριο ΦΕΜ, 8:30μμ

Γιώργος Αγγελής, Έλλη Λυμπεροπούλου, Τάσος Μαστρογιάννης, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Μελίνα Πάτση

Το έργο της ομάδας ονομάζεται «Caelestia Ornamenta» (Ουράνια στολίδια). Είναι ένα διαδραστικό Video Art Projection που θα προβάλλεται σε αιωρούμενο πανί. Το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνει τη δράση των Χριστουγεννιάτικων Καλάντων και υλοποιείται μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος». Η  προσθήκη τεχνολογίας διάδρασης audio rsponsive θα αναλύει τον ήχο και θα εκκινεί οπτικά εφέ που θα επηρεάζουν την προβολή. Η ομάδα εμπνεύστηκε από την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης της Κέρκυρας και την ιστορία του νησιού σε αυτές τις γιορτινές μέρες. Στόχος αποτελεί η μεταφορά των χριστουγεννιάτικων ήχων της φιλαρμονικής σε ένα αιωρούμενο στολίδι στην πόλη της Κέρκυρας.



Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Expo Corfu 2024
Δημοσίευση: 21-02-2024 14:29 | Ενημέρωση: 28-02-2024 11:57 | Προβολές: 1853
Έναρξη: 02-03-2024 |Λήξη: 04-03-2024
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 115.39 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024
Τραγουδώντας Ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζα Κωχ
Έναρξη: 27-03-2024 |Λήξη: 15-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας