Νέα

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη καθηγητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Σχολή Μουσικής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι

ShareThis
Δημοσίευση: 29-03-2024 12:23 | Προβολές: 3364
image

Την εβδομάδα από 18 έως 22 Μαρτίου πέντε μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου επισκέφτηκαν τη Σχολή Μουσικής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι (Lexington, Kentucky, USA). Είχε προηγηθεί επίσκεψη οκτώ μελών του διδακτικού προσωπικού της Μουσικής Σχολής (Οκτώβριος 2023), η οποία έθεσε τις βάσεις για την έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια.

Η Πρόεδρος του ΤΜΣ, Καθηγήτρια Αναστασία Σιώψη ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Musicology Colloquium, ενώ μαζί με τέσσερα ακόμη μέλη του διδακτικού προσωπικού του ΤΜΣ, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σπύρο Γκικόντη, τις Αναπληρώτριες Καθηγήτριες Ρόζα Πουλημένου και Αθηνά Φυτίκα και τον Επισκέπτη Καθηγητή Σωκράτη Άνθη, έδωσαν σεμινάρια, master classes, εργαστηριακά μαθήματα και συναυλία στο Global Gala: International Collaboration between University of Kentucky and Ionian University.

Η οργάνωση της επίσκεψης και των δραστηριοτήτων συντονίστηκε από τη Σχολή Μουσικής του Πανεπιστημίου του Kentucky με επικεφαλής τον Καθηγητή Mark Shanda, Dean of College of Fine Arts, στον οποίο και μεταφέρθηκε ο χαιρετισμός και η ένθερμη υποστήριξη του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες στις οποίες οι φοιτητές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες, συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ενεργή αλληλεπίδραση, επωφελούμενοι στο έπακρο από τις προοπτικές που προσέφεραν η διδακτική εμπειρία και η ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική γνώση των επισκεπτών καθηγητών.

Η μουσική έφερε τα δύο πανεπιστήμια κοντά για ακόμη μια φορά. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά καθηγητών και φοιτητών, ενώ, στη βάση της διμερούς συμφωνίας που έχει υπογραφτεί, διερευνώνται τρόποι επέκτασης των συνεργατικών δραστηριοτήτων μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου του Κεντάκι. Προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν εκτεταμένες συζητήσεις και καταγράφτηκε αναλυτικό στρατηγικό σχέδιο με μακροπρόθεσμες μορφές συνεργασίας, με σημαντικότερες δράσεις την επέκταση των διμερών ανταλλαγών και ανάμεσα στους φοιτητές των δύο Πανεπιστημίων όπως και τη θεσμοθέτηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.



Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 27-04-2024
Πασχαλινές Ευχές 2024
Έναρξη: 26-04-2024 |Λήξη: 12-05-2024
[Σε Εξέλιξη]
Προσεχώς
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει το 7ο Journey to Hope στην Κέρκυρα
Σημαντική Ημερομηνία: 29-04-2024
[Αναμένεται]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα εκδήλωσης
Mέγεθος: 201.43 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας