Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Εθελοντισμού και Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 08-04-2024 12:10 | Προβολές: 2567
image

Η ημερίδα εθελοντισμού και προσφοράς, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. Η ημερίδα ήταν προϊόν συνεργασίας με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δοτών Μυελού των Οστών Κέρκυρας «Πανδότης» (μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών), τον «Φάρο Ζωής», την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», την Ομάδα Αιμοδοτών Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κορακιάνας «ΧΑΡΙ-ΖΩ» και την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου,

Η εκδήλωση περιλάμβανε δύο διακριτά μέρη. Το πρώτο ήταν μια εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Κτίριο Γαληνός, συγκεντρώνοντας συνολικά 37 φιάλες αίματος! Η προσφορά αίματος αποτελεί τον πυρήνα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, και η μαζική συμμετοχή από την κοινότητά μας αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Το δεύτερο περιελάμβανε σειρά ομιλιών με θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και την προσφορά. Εξειδικευμένοι ομιλητές μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση για τη συμμετοχή σε πράξεις εθελοντισμού. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστήμιου καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Μαντώ Εγγλεζοπούλου και ο Διευθυντής της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Βασίλης Ανδριώτης.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα που αφορούν τη σημασία της αιμοδοσίας και της προσφοράς μυελού των οστών, την ιστορία της αιμοδοσίας και των μεταμοσχεύσεων, καθώς και τους τρόπους προώθησης του εθελοντισμού στους νέους. Ανάμεσά τους η Δρ. Χριστίνα Τσίτου (Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας), ο Δρ. Στέλιος Γραφάκος (Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»), η Δρ. Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή (Παιδίατρος, Ιστορικός, Πρόεδρος Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας), ο Αναστάσιος Νικολούζος (Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δοτών μυελού των Οστών «Πανδότης»), η Σπίγγου Κωνσταντίνα – Αθανασία (Εκπαιδευτικός Π.Ε 11, υπεύθυνη της ομάδας αιμοδοσίας «ΧΑΡΙ ΖΩ» του Δ.Σ. Κάτω Κορακιάνας) και ο Δρ. Ιάκωβος Παναγόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιόνιο Πανεπιστήμιο- Διαχειριστής Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ιονίου Πανεπιστημίου). 

Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός του κοινού αποτέλεσαν την καρδιά αυτής της εκδήλωσης, δίνοντας έτσι μια δυναμική ώθηση για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων εθελοντισμού και προσφοράς στην κοινότητά μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους/ες όσους/ες συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης καθώς και όλες και όλους τους εθελοντές/ριες αιμοδότες/τριες. Σας περιμένουμε στην επόμενη δράση μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου Ιόνιο Πανεπιστήμιο: 
https://ionio.gr/gr/community/blood-donors/ 

Διαχειριστής Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών:
Δρ. Ιάκωβος Παναγόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ΙόνιοΠανεπιστήμιο): panagopoulos@ionio.gr  

Σελίδα Συλλόγου στο Facebook:  
https://www.facebook.com/profile.php?id=61552006269402 



Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τρίτη 30-04-2024
Πασχαλινές Ευχές 2024
Έναρξη: 26-04-2024 |Λήξη: 12-05-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας