Νέα

6th International Conference Digital Culture & AudioVisual Challenges [DCAC-2024] 24-25 Μαΐου 2024

ShareThis
Δημοσίευση: 20-05-2024 20:09 | Ενημέρωση: 22-05-2024 10:51 | Προβολές: 6294
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 25-05-2024
[Έληξε]
image

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα διοργανώνει το 6ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: “Digital Culture & AudioVisual Challenges: Interdisciplinary Creativity in Arts and Technology (DCAC- 2024, 24-25 Μαΐου).

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά (Ιόνιος Ακαδημία και διαδικτυακά) και οι εργασίες του θα μεταδίδονται συνεχώς στην εξής διεύθυνση:

https://avarts.ionio.gr/stream/

Η φετινή διοργάνωση έχει την χαρά και την τιμή να πραγματοποιείται σε συνεργασία με το διεθνές συνέδριο 3ai (Art in the Age of Artificial Intelligence, 26-27/05) ως joined events. Το αντικείμενο του συνεδρίου αυτού αποτελεί η σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με την Τέχνη καθώς η παραγωγή τέχνης από συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης έχει ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο σχετικής συζήτησης https://3ai-24.sciencesconf.org/ 

Και το 6ο DCAC δίνει έμφαση στο επίκαιρο θέμα της σχέσης AI και Τέχνης, με προσκεκλημένους ομιλητές τον παγκοσμίου φήμης κορυφαίο θεωρητικό των νέων μέσων και των ψηφιακών τεχνών Lev Manovich και τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών και Ψηφιακής Τεχνολογίας του Université de Vincennes - Paris 8, καθηγητή Khaldoun Zreik.

Πλήρες Πρόγραμμα:
https://avarts.ionio.gr/dcac/2024/en/schedule/

Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου (Παρασκευή 24/5), ο επίσημος προσκεκλημένος του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής Lev Manovich, (Distinguished Professor, The Graduate Center, City University of New York) και διευθυντής του  Cultural Analytics Lab, ο οποίος ασχολείται με την τέχνη στα νέα μέσα, την τεχνητή νοημοσύνη στην τέχνη και την ψηφιακή τέχνη και θεωρείται ο πιο επιδραστικός μελετητής στα πεδία αυτά. Έχει πολύ μεγάλο αριθμό εργασιών σε περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια ενώ το έργο του έχει λάβει πάνω από 41.000 ετεροαναφορές. Ο τίτλος της ομιλίας του είναι “compression / generation: AI and art history”.

Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, προσκεκλημένος ομιλητής είναι o καθηγητής Khaldoun Zreik, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Ψηφιακής Τεχνολογίας του Université de Vincennes - Paris 8 και διευθυντής του Research Laboratory in the Sciences of Information & Communication. Ο κ. Zreik θα μιλήσει και αυτός για το φλέγον θέμα της τέχνης με την τεχνητή νοημοσύνη και η ομιλία του θα έχει τίτλο "Art & Technology at the Post-Digital & AI Age".

Το Συνέδριο έχει προσελκύσει συμμετέχοντες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και Αμερική, Κίνα και Αυστραλία κ.ά.

Τις συνεδρίες με τους κεντρικούς ομιλητές θα συντονίζει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Μιχαήλ Παναγόπουλος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής, Ανδρέας Φλώρος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Καθηγητής, Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος. Οι χαιρετισμοί και η ομιλία του επίσημου προσκεκλημένου Lev Manovich, θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 24 Μαΐου 2021, με ώρα έναρξης 12:30.

Επίσημος ιστότοπος συνεδρίου: https://avarts.ionio.gr/dcac/ 


Επιστροφή
ESPA2021
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας