Νέα

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης και με ιδιαίτερη λαμπρότητα η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

ShareThis
Δημοσίευση: 21-06-2024 12:23 | Προβολές: 2833
image

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στον χώρο του Παλαιού Φρουρίου η τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των επτά (7) Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου που εδρεύουν στην Κέρκυρα. Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, σε έναν χώρο με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτισμική αξία, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια του πανεπιστημίου και συνάδοντας με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας, του πρώτου πανεπιστημίου του ελεύθερου ελληνισμού, αλλά και των 40 χρόνων από την ίδρυση του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η προσπάθεια και η ακαδημαϊκή πορεία των φοιτητών/φοιτητριών των Τμημάτων Ιστορίας, Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης & Διερμηνείας, Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας, Πληροφορικής, Μουσικών Σπουδών, Τεχνών Ήχου & Εικόνας καθώς και του νεοσύστατου Τμήματος Τουρισμού επιβραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής, παράλληλα με την ηθική ανταμοιβή των καθηγητών και καθηγητριών του Ιονίου Πανεπιστημίου και την αρωγή των γονέων.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, κατά την προσφώνησή του, κήρυξε την έναρξη της τελετής, αφού προηγουμένως συνεχάρη τους/τις πτυχιούχους, τονίζοντας το ουσιαστικό, ποιοτικό αντίκρισμα του τίτλου σπουδών που λαμβάνουν από ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα το οποίο επενδύει διαχρονικά στην ποιότητα, ανταποκρινόμενο στις δυναμικά μεταβαλλόμενες εξελίξεις της επιστήμης, της τεχνολογίας, των ανθρωπιστικών επιστημών και των τεχνών. Συγχαρητήρια δόθηκαν και στους οικείους των αποφοίτων για τη διαρκή τους στήριξη στα χρόνια των σπουδών, και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους. Ο κ. Πρύτανης έκανε επίσης μνεία στις προκλήσεις της σταδιοδρομίας και τις σχετικές προοπτικές, δίδοντας έμφαση στην επιμονή και την προσήλωση στους στόχους αλλά στη σημασία των συνεργασιών σε ένα άκρως διαθεματικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Προέτρεψε, τέλος, του αποφοίτους να εγγραφούν στον Σύλλογο Αποφοίτων του Ιονίου Πανεπιστημίου ώστε να διατηρήσουν ισχυρό τον ακαδημαϊκό δεσμό με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές τους.

Την ορκωμοσία επίσης προλόγισαν οι Κοσμήτορες των Σχολών και οι Πρόεδροι των ακαδημαϊκών Τμημάτων.

Στην ίδια τελετή πραγματοποιήθηκε και η απονομή των διαπιστευτηρίων ομοτιμοποίησης των ομότιμων καθηγητών του Τμήματος Ιστορίας κ. Νικόλαου Καραπιδάκη και του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας κκ. Θεόδωρου Παππά και Σώζοντα Παπαβλασόπουλου, ως έμπρακτη αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς τους στα Τμήματα που υπηρέτησαν και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  απονεμήθηκε χρηματικό έπαθλο ύψους 1.500 ευρώ, από τον Ξενοδοχειακό Όμιλο Sani/Ikos στο πλαίσιο των δράσεών του για την υποστήριξη της εκπαίδευσης,  την ενίσχυση της ακαδημαϊκής επίδοσης των νέων και την αναγνώριση και επιβράβευση της αριστείας στον ακαδημαϊκό τομέα. Το βραβείο απονεμήθηκε στην φοιτήτρια που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τους αποφοιτώντες των ακαδημαϊκών τμημάτων που εδρεύουν στην Κέρκυρα, κα Μαργαρίτα Παπαδημητρίου, η οποία αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών με βαθμό Άριστα 9,62. Tη δέσμευση του Ομίλου Sani/Ikos να στηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, μέσα από την αειφορία, την παιδεία και τον πολιτισμό, εξέφρασε, κατά την απονομή της υποτροφίας, η εκπρόσωπος του κα Δέσποινα Τζιτζιού.    

Βραβεία επίσης επέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ) στους πέντε πρώτους απόφοιτους της κατεύθυνσης Μετάφρασης του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) στη μνήμη του Χρήστου Αγγέλη, του πρώτου προέδρου της Ένωσης, καθώς και ο Σύλλογος Διερμηνέων Συνεδρίων Ελλάδος στην πρωτεύσασα φοιτήτρια της ειδίκευσης Διερμηνείας του ανωτέρω Τμήματος.

Η τελετή πλαισιώθηκε, προς τιμήν των αποφοίτων, των συγγενών και φίλων τους και των ομότιμων καθηγητών, από καλλιτεχνικά δρώμενα της Σχολής Οπτικοακουστικών Τεχνών. Τόσο η συναυλία του Συνόλου Τζαζ του Καθ. Δήμου Δημητριάδη, υπό την επίβλεψη του Αν Καθ. Λευτέρη Κορδή, όσο και το φωνητικό σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, υπό την μουσική διεύθυνση του Επ. Καθηγητή Δημήτρη Κτιστάκη, ενθουσίασαν το κοινό και συνέβαλαν με τρόπο μοναδικό στην εορταστική ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση έκλεισε μία εντυπωσιακή διαδραστική οπτικοακουστική παράσταση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, με τίτλο «Ταξίδι Ξανά», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και επίβλεψη των καθηγητών/καθηγητριών του Τμήματος κκ. Κωνσταντίνου Τηλιγάδη, Χάρης Μαρίνη, Χριστίνας Μητσάνη και Απόστολου Λουφόπουλου.

Η Πρυτανική αρχή ευχαριστεί όλους τους συντελεστές του σχεδιασμού και της οργάνωσης αυτής της ιδιαίτερης τελετής, καθώς επίσης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας για την παραχώρηση της άδειας διοργάνωσής της. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, τον Όμιλο Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Sani/Ikos, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Κέντρο Κρέατος Λαβράνος, την Γογγάκης ΑΕΒΕ και τα Πολυκαταστήματα Τριανταφύλλου για την έμπρακτη υποστήριξη αυτής της εκδήλωσης και την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του Ιονίου Πανεπιστημίου γενικότερα.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με δέσμευση για την διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών και της ακαδημαϊκής ζωής, συγχαίρουμε τους/τις πτυχιούχους, τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και επιβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους, συμπαραστάτες στις όποιες επαγγελματικές ή ακαδημαϊκές επιλογές τους.


Οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά του Φωτογραφείου Κροκίδης



Επιστροφή
<< <
Ιούνιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 28-06-2024
Συλλογική Έκθεση "Καλλιτεχνών Αφύπνισις"
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 30-09-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 57.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας