Νέα

3ο Ετήσιο Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας (cclabs 2024) - Ανακοίνωση Προγράμματος [29-30/06/2024]

ShareThis
Δημοσίευση: 26-06-2024 17:25 | Προβολές: 843
Έναρξη: 29-06-2024 |Λήξη: 30-06-2024
[Σε Εξέλιξη]
gr  pdf.png  Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση Προγράμματος
Mέγεθος: 666.09 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Πρόγραμμα Συνεδρίου
Mέγεθος: 240.41 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Μετά την περσινή του επιτυχία, το Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας φιλοδοξεί να καταστεί Ετήσιος θεσμός σε Κύπρο και Ελλάδα. Φέτος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και πιο συγκεκριμένα τα εργαστήρια «Εφαρμογών Πληροφορικής στα Μ.Μ.Ε» και «Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε» του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε αποτελούν τους βασικούς διοργανωτές του 3ου Ετήσιου Ελληνόφωνου Συνέδριου Εργαστηρίων Επικοινωνίας (cclabs 2024), που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 29 & 30 Ιουνίου 2024, με βασική θεματική «Δημοσιογραφία, Μέσα και Επικοινωνία: Σύγχρονες προκλήσεις στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Το 3ο Ετήσιο Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας (cclabs 2024) απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς αλλά και επαγγελματίες στο χώρο της επικοινωνίας, και εστιάζει στους ακόλουθους θεματικούς άξονες: (1) Η χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στις αίθουσες ειδήσεων για τη δημιουργία περιεχομένου και την ανάλυση δεδομένων, (2) Οι ηθικές επιπτώσεις της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στη δημοσιογραφία, όπως η μεροληψία στους αλγόριθμους, τα θέματα του απορρήτου και η υπευθυνότητα στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο ρεπορτάζ ειδήσεων, (3) Πώς η τεχνητή νοημοσύνη διαμορφώνει τις αλληλεπιδράσεις και την εμπλοκή του κοινού μέσω εξατομικευμένων συστάσεων περιεχομένου, chatbots και άλλων εργαλείων επικοινωνίας, (4) Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει την παραγωγή και τη διανομή περιεχομένου, (5) Οι μεταβαλλόμενοι ρόλοι των δημοσιογράφων για έρευνα, επαλήθευση γεγονότων και αφήγηση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, (6) Οι προκλήσεις που προκύπτουν με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημοσιογραφία, καθώς και οι ευκαιρίες για καινοτομία και αποτελεσματικότητα, (7) Οι αναδυόμενες τάσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και πώς θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας.

Πρόγραμμα 3ου Ετήσιου Ελληνόφωνου Συνεδρίου Εργαστηρίων Επικοινωνίας (cclabs 2024)

Το πρόγραμμα του 3ου Ετήσιου Ελληνόφωνου Συνεδρίου Εργαστηρίων Επικοινωνίας έχει ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://www.cclabs.gr/), συμπεριλαμβάνοντας τον συνολικό αριθμό συνεδριών -αντίστοιχος με τον αριθμό των θεματικών του φετινού συνεδρίου- και παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Ιουνίου του 2024, αλλά και τους προσκεκλημένους ομιλητές και ομιλήτριες της φετινής διοργάνωσης. Το συνέδριο θα χαιρετήσουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, ο κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητής Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Καθηγητής Αλέξανδρος Μπαλτζής καθώς και η Οργανωτική Επιτροπή της φετινής διοργάνωσης.

Οι δύο προσκεκλημένες ομιλίες του φετινού συνεδρίου εστιάζουν σε θέματα που απασχολούν τη δημόσια σφαίρα, και πιο συγκεκριμένα στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την σχέση της τεχνητής νοημοσύνης με την σημερινή πραγματικότητα και τον τομέα της δημοσιογραφίας. Την πρώτη μέρα του συνεδρίου, ο πρώτος προσκεκλημένος ομιλητής, πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ, νυν Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Δρ. Περικλής Μήτρας θα παρουσιάσει την ομιλία του με τίτλο «Είναι η τεχνητή πραγματικότητα η νέα πραγματικότητα;». Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, η δεύτερη προσκεκλημένη ομιλήτρια, Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Δρ. Λίλιαν Μήτρου θα παρουσιάσει την ομιλία της με τίτλο «Ποιο μέλλον για την πληροφόρηση στην εποχή των αλγορίθμων;». Με την λήξη της φετινής διοργάνωσης θα αποδοθεί βραβείο καλύτερης εργασίας, θα παρουσιαστούν τα Συμπεράσματα του Συνεδρίου και θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τους διοργανωτές του 4ου Ετήσιου Ελληνόφωνου Συνεδρίου Εργαστηρίων Επικοινωνίας (cclabs2025).

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://cclabs.jour.auth.gr/wp-content/uploads/2024/06/CCLabs2024

Παρακολούθηση συνεδρίου
Από το δικτυακό τόπο του συνεδρίου – Youtube channel
Από σύνδεσμο Zoom που θα σταλεί τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες

Σχετικά με το συνέδριο

Το CCLabs παρέχει μια διεπιστημονική πλατφόρμα σε ερευνήτριες και ερευνητές, επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς ώστε να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και τάσεις, τις αναδυόμενες προκλήσεις και πιθανές λύσεις, στους τομείς της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προωθήσει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στα Εργαστήρια Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ελληνόφωνων πανεπιστημίων, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας σχετικά με τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι αναδυόμενες τεχνολογίες και την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν υπεύθυνα για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και βιώσιμου μέλλοντος.  

Το CCLabs2024 θα δώσει για μια ακόμα χρονιά την ευκαιρία για συνάντηση ερευνητ(ρι)ών και επιστημόνων στο σύνολο του φάσματος του αντικειμένου της Δημοσιογραφίας και της Επικοινωνίας, με στόχο τη χαρτογράφηση, σε διεπιστημονικό επίπεδο, της υπάρχουσας κατάστασης σε μια εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από ραγδαίες αλλαγές μέσα στο πλαίσιο της εισαγωγής της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης επηρεάζει το παρόν και διαμορφώνει το μέλλον της επικοινωνίας, μετασχηματίζοντας τομείς όπως η δημοσιογραφία, η επικοινωνία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η υγεία, η επικοινωνία για το περιβάλλον, κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του συνεδρίου: http://www.cclabs.gr.

Σημαντικές ημερομηνίες
Παρουσίαση εργασιών και διεξαγωγή Συνεδρίου: 29 & 30 Ιουνίου 2024

Επικοινωνία
Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις/τους διοργανώτριες/ωτές στο cclabs2024@jour.auth.gr 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Ιούνιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Κυριακή 30-06-2024
Συλλογική Έκθεση "Καλλιτεχνών Αφύπνισις"
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 30-09-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 57.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας