Νέα

Ολοκληρώθηκε η εθελοντική δράση εξωραϊσμού των προαύλιων χώρων του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

ShareThis
Δημοσίευση: 29-07-2024 10:31 | Προβολές: 1248
image

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 η εθελοντική δράση εξωραϊσμού των προαύλιων χώρων του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, με την αρωγή της τοπικής κοινωνίας, όπως και με την ευγενική χορηγία υλικών των εταιρειών «Σκιαδόπουλος Α.Ε.» και «Chromolac Παπαγάλος».

Περισσότεροι από 30 εθελοντές συμμετείχαν τις δύο ημέρες της πρωτοβουλίας, με τη συνεργασία της κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με παρουσία της Διοίκησης και της Μονάδας Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», του ΚοιΣΠΕ «Νέοι Ορίζοντες», καθώς και του τμήματος «AHEPA» (Corcyra HJ-34) του νησιού.

Στα άμεσα αποτελέσματα είναι η κάλυψη των επιφανειών από ρυπαρογραφήματα και γκράφιτι, η οποία συνοδεύτηκε από κοινή πρωτοβουλία των εμπλεκόμενων φορέων για 24ωρη επιτήρηση, μετά από φθορές του χώρου.  Η προσπάθεια, άλλωστε, ανέδειξε και τη μοναδικότητα του ιστορικού αυτού χώρου, ο οποίος κατέχει ξεχωριστή θέση στη συνείδηση τόσο της κερκυραϊκής όσο και της ελληνικής κοινωνίας, καθώς φιλοξένησε ως τρόφιμους πολλούς ασθενείς από την Κέρκυρα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Υπήρξε ένας χώρος πόνου, τόσο για τους περιθαλπόμενους όσο και για εκείνους που τους φρόντιζαν με αφοσίωση. Η πρωτοβουλία αποτελεί ελάχιστο βήμα σεβασμού στη μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων, αλλά και προσπάθεια  διατήρησης του χώρου ως σύγχρονης εκπαιδευτικής δομής ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος που προάγει τα αγαθά της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και οι συμμετέχοντες φορείς στοχεύουν στο περαιτέρω άνοιγμα του χώρου στην τοπική κοινωνία, με δράσεις και δραστηριότητες που προάγουν την επιστήμη, τον πολιτισμό και την τέχνη, σεβόμενοι την ιστορία και το παρελθόν του, ενώ ήδη διεξάγονται εκεί οι καλοκαιρινές της πρόβες της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας».

Η ακαδημαϊκή κοινότητα, τα μέλη της οποίας έδωσαν ηχηρό παρόν στην εθελοντική αυτή δράση, ευχαριστεί θερμά  τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κα Εγγλεζοπούλου και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μονάδας Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», κ. Μιχαλαρέα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΚοιΣΠΕ «Νέοι Ορίζοντες», κ. Παπαβλασόπουλο, καθώς και το τοπικό τμήμα της «AHEPA»  για την άψογη συνεργασία.



Επιστροφή
<< <
Ιούλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τρίτη 30-07-2024
Συλλογική Έκθεση "Καλλιτεχνών Αφύπνισις"
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 30-09-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 57.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας