Νέα

Τμήμα Τουρισμού: Προκήρυξη μιας θέσης μέλους Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο: «Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμός»

ShareThis
Δημοσίευση: 30-07-2024 16:33 | Προβολές: 123
Έναρξη: 31-07-2024 |Λήξη: 30-08-2024
[Αναμένεται]
gr  pdf.png  Πλήρες κείμενο προκήρυξης
Mέγεθος: 804.75 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου προκηρύσσει στο Τμήμα Τουρισμού της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, μία (1) θέση μέλους Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμός».

Το αντικείμενο αποσκοπεί στην έρευνα του ρόλου της πολιτιστικής κληρονομιάς με κύρια έμφαση σε τοπικά μνημεία, για τη διαμόρφωση τουριστικών εμπειριών. Εστιάζεται στη μελέτη και την τεκμηρίωση των μνημείων με χρήση μεθοδολογιών που μπορεί να αφορά αρχειακές πηγές, αρχαιολογικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις κ.ά. ώστε η ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία να βασίζεται στην ολιστική αρχαιολογική τεκμηρίωση και αξιοποίηση των πολιτιστικών αγαθών. Η ανάδειξη των μνημείων τόσο με πρωτοποριακά σύγχρονα νέα μέσα (π.χ., εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, πολυμέσα, διαδικτυακή επικοινωνία και ανάδειξη) όσο και συμβατικά (τεκμηριωτικά κείμενα, εκθέσεις, εκδόσεις κ.ά.) συμβάλλει στη διατήρηση και την προώθησή τους ως μέρος μιας βιώσιμης τουριστικής εμπειρίας με έμφαση στα τοπικά πολιτιστικά αγαθά και την σύνδεσή τους με τις κοινότητες. Σημαντικός βραχίονας αυτής της εμπειρίας τα τελευταία χρόνια είναι η συμπερίληψη ομάδων μη ειδικού κοινού, καθώς μέσω της άμεσης σύνδεσης με την τέχνη επιτυγχάνεται η βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και για τα μνημεία. Στο πλαίσιο του επιστημονικού αντικειμένου μελετάται επίσης η εξισορρόπηση πολιτιστικής διατήρησης και τουριστικής ανάπτυξης, με αναφορά τόσο στην αξιοποίηση πολιτιστικών μνημείων και την εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών όσο και την ανάδειξη αυτών μέσω σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς ευθυγραμμίζονται οι πρακτικές διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς με τις αρχές του βιώσιμου τουρισμού για τις μελλοντικές γενιές αξιοποιώντας την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Τα θέματα έρευνας περιλαμβάνουν την τεκμηρίωση των μνημείων, τη μελέτη αρχειακού υλικού για την ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων που σχετίζουν τοπικές κοινότητες με άλλες (εν δυνάμει τουριστικούς επισκέπτες), τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως η εικονική και μικτή πραγματικότητα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τη συμπερίληψη του μη ειδικού κοινού.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στο ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕΛΛΑ, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://apella.minedu.gov.gr/ την υποψηφιότητά τους μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της Προκήρυξης αυτής στο πληροφοριακό σύστημα, μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά.

Ο Πρύτανης
Ανδρέας Φλώρος


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Ιούλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τρίτη 30-07-2024
Συλλογική Έκθεση "Καλλιτεχνών Αφύπνισις"
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 30-09-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 57.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας