Νέα

6ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2024 - Genomics, Neuroscience, Therapeutics and Data Innovation Summit (17-20/10/2024)

ShareThis
Δημοσίευση: 04-10-2024 16:48 | Ενημέρωση: 15-10-2024 13:20 | Προβολές: 2436
Έναρξη: 17-10-2024 |Λήξη: 20-10-2024
[Έληξε]
gr  pdf.png  Δελτίο Τύπου GeNeDis 2024
Mέγεθος: 474.21 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

6ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2024
6th Genomics, Neuroscience, Therapeutics and Data Innovation Summit

17-20 Οκτωβρίου 2024, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα, Ελλάδα
Υπό την αιγίδα της  Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει για έκτη φορά Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2024 για την έρευνα στη Γενετική, τη Γηριατρική και τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024.

Πρόκειται για ένα συνέδριο υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος στο οποίο συμμετέχουν ομιλητές και διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες από παγκοσμίου φήμης ερευνητικά κέντρα.

Η διοργάνωση ενσωματώνει μια σειρά εκδηλώσεων, με τις κεντρικές ομιλίες να πραγματοποιούνται από τις 18 έως και τις 19 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Εστιάζοντας  στην θεματική «Γονιδιωματική, Νευροεπιστήμη, Θεραπείες και Καινοτομίες στα Δεδομένα», το Συνέδριο επικεντρώνεται στις τελευταίες εξελίξεις σε καίριους τομείς, προωθώντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ ειδικών από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως οι νέοι βιοδείκτες και τα πρωτόκολλα για την πρώιμη διάγνωση ασθενειών, καθώς και η ταυτοποίηση νέων φαρμακευτικών στόχων και τεχνικών απεικόνισης.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 50 εκλεκτοί προσκεκλημένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συμβάλουν στην πρόοδο της έρευνας και της καινοτομίας στους τομείς της γονιδιωματικής, της νευροεπιστήμης, των θεραπευτικών εφαρμογών και της τεχνολογίας δεδομένων.

Ενδεικτικά, ο Κωνσταντίνος Λυκέτσος, διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στη νόσο Αλτσχάιμερ και Καθηγητής στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο "Johns Hopkins", θα παρουσιάσει τα τελευταία του ευρήματα για την καταπολέμηση της νόσου.

Η Josephine Egan, MD, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Έρευνας (LCI) του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) των Ηνωμένων Πολιτειών, θα μιλήσει για πρώτη φορά σε συνέδριο, στην Ελλάδα σχετικά με την εμπειρία της στον τομέα της γήρανσης.

Επίσης, η Kyung-Min Noh, Διευθύντρια στη Μονάδα Γονιδιωματικής Βιολογίας του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL), θα αναφερθεί στις πρόσφατες εξελίξεις στην έρευνα του γονιδιώματος.

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβούλιου του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Έρευνας (E C, 2020) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΕ, θα παρουσιάσει έρευνες που εστιάζουν στη γήρανση και τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Ο Βασίλης Ντζιαχρήστος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης στο Μόναχο και βραβευμένος με το "Leibniz Prize", θα μοιραστεί τις καινοτομίες του στον Τομέα της Ιατρικής Απεικόνισης.

Ο Νικόλαος Δασκαλάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και Διευθυντής του Εργαστηρίου ΝευροΓονιδιωματικής και Μεταφραστικής Βιοπληροφορικής στο Νοσοκομείο "McLean", εστιάζει στην κατανόηση των ψυχιατρικών διαταραχών και την επίδραση του στρες στον εγκέφαλο.

Τέλος, ο Κώστας Δεμέτζος, κορυφαίος ειδικός στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία και βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της νανοτεχνολογίας, ενώ ο Γιώργος Παξινός, παγκοσμίως γνωστός για τη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου, θα προσφέρει σημαντικές γνώσεις για τη νευροεπιστήμη.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους κορυφαίους επιστήμονες που θα συμμετάσχουν, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς τους και συμβάλλοντας στη διάδοση νέων επιστημονικών γνώσεων. Το συνέδριο GENEDIS 2024 αναμένεται να αποτελέσει ένα καθοριστικό βήμα στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας, της διασύνδεσης των επιστημόνων και της προώθησης καινοτόμων λύσεων στους τομείς της υγείας και της ευημερίας.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, οι θέσεις για το συνέδριο είναι περιορισμένες. Υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν κάποιες από αυτές δωρεάν σε νέους ερευνητές, μετά από αίτησή σας. Για να δηλώσετε συμμετοχή και να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για τις δωρεάν θέσεις, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://forms.gle/auheWNB4mxYHUqm68.
Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε σε αυτή την ξεχωριστή επιστημονική συνάντηση.

Το "GeNeDis 2024" τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Σε συνέντευξή του στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Συνεδρίου GENEDIS καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής, αναφέρθηκε στη διοργάνωση τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "Το GENEDIS 2024, όπως και κάθε χρονιά, στοχεύει να προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στην επιστήμη, με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, την υπολογιστική νευροεπιστήμη και την ιατρική ακριβείας, προωθώντας την καινοτομία και τη διεπιστημονική συνεργασία στον τομέα της υγείας. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 50 διεθνούς φήμης προσκεκλημένους ομιλητές που θα αναλύσουν θέματα αιχμής, όπως η διάγνωση ασθενειών, η ταυτοποίηση φαρμακευτικών στόχων και οι τελευταίες εξελίξεις στην απεικονιστική τεχνολογία. Παράλληλα με τους κεντρικούς ομιλητές, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 150 παρουσιάσεις νέων ερευνητών, κατανεμημένες σε διάφορα workshops, το καθένα επικεντρωμένο σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία. Το σημαντικό είναι ότι φέρνουμε σε επαφή διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους, δημιουργώντας μια γέφυρα γνώσης και συνεργασίας."

Ολόκληρη η συνέντευξη βρίσκεται διαθέσιμη στον Οικονομικό Ταχυδρόμο:
Βλάμος: «Η καινοτομία και η τεχνολογία στον τομέα της υγείας, στο επίκεντρο του GENEDIS 2024»
https://www.ot.gr/2024/10/14/plus/interviews/vlamos-i-kainotomia-kai-i-texnologia-ston-tomea-tis-ygeias-sto-epikentro-tou-genedis-2024/


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ημερίδα Τμήματος Ιστορίας: Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες - Διεπιστημονικές Θεωρήσεις
Δημοσίευση: 03-04-2024 11:09 | Ενημέρωση: 16-04-2024 22:26 | Προβολές: 6524
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Πρόγραμμα ημερίδας
Mέγεθος: 367.72 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αφίσα ημερίδας
Mέγεθος: 2.42 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Ημερίδα ΤΞΓΜΔ-ΕΕμ: «Επαναπροσδιορίζοντας τις ικανότητες των επαγγελματιών μεταφραστών στην εποχή των μεγάλων αλλαγών»
Δημοσίευση: 30-05-2023 00:24 | Ενημέρωση: 15-06-2023 11:45 | Προβολές: 3959
Σημαντική Ημερομηνία: 17-06-2023
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα ημερίδας
Mέγεθος: 521.82 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
<< <
Νοέμβριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Δευτέρα 04-11-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας