Το Κέντρο Γλώσσας και Πολιτικής, συμμετείχε στις εκδηλώσεις ERASMUS DAYS 2025 που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus, ανάμεσά τους και το πρόγραμμα "Past Continuous – Ψηφιακός Πληροφοριακός Γραμματισμός- Καινοτομώντας τα σχολικά προγράμματα σπουδών Ιστορίας και την υλοποίηση της μάθησης", το οποίο συντονίζει το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και στο οποίο συμμετέχουν το Τμημα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας και το Τμήμα Ιστορίας και Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Σωτήρη Λίβα, και το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας και την κ. Σταυρούλα Βράιλα, Επίκουρη Καθηγήτρια του ΤΞΓΜΔ και μέλος του Κέντρου Γλώσσας και Πολιτικής. Η κ. Βράιλα μίλησε για τη γόνιμη συνεργασία του Πανεπιστημίου με τη σχολική κοινότητα και τους ευρωπαϊκούς εταίρους με στόχο την ενίσχυση του κριτικού ψηφιακού γραμματισμού και της ανθεκτικότητας απέναντι στην παραπληροφόρηση.