Νέα

Χαιρετισμός Πρύτανη Καθ. Δημήτρη Τσουγκαράκη

ShareThis
Δημοσίευση: 28-09-2007 11:59 | Προβολές: 1334
image
Αγαπητοί και αγαπητές Συνάδελφοι, μέλη ΔΕΠ και Διδάσκοντες,
Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,
Αγαπητοί και αγαπητές υπάλληλοι,

Με την ευκαιρία της καινούριας ακαδημαϊκής χρονιάς αλλά και της καινούριας πρυτανικής θητείας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή δύναμη, καλή δουλειά και επιτυχία στο έργο όλων.

Η χρονιά που αρχίζει ξεκινά δυστυχώς με την τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή που υπέστη η χώρα μας από τις πρωτοφανείς σε έκταση πυρκαγιές. Είναι πλέον καιρός να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, και ότι πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να αποκτήσουμε μια νέα οικολογική εκπαίδευση και συνείδηση.

Για το Πανεπιστήμιό μας η χρονιά αυτή ξεκινά με ένα ευχάριστο γεγονός, δηλ. την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου, όπου στο τέλος αυτού του μηνός θα εγκατασταθούν τα Τμήματα Ιστορίας και Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας. Το νέο κτήριο είναι ένα κτήριο όμορφο, σύγχρονο και λειτουργικό, με πολύ περισσότερους χώρους από όσους φυσικά διέθεταν τα Τμήματα προηγουμένως. Ο εξοπλισμός του θα είναι τέτοιος ώστε αφενός οι διδάσκοντες να κάνουν καλλίτερα τη δουλειά τους, αλλά και οι διδασκόμενοι να επωφελούνται όσο γίνεται περισσότερο. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι, διδάσκοντες αλλά κυρίως οι φοιτητές, θα σεβαστούν το νέο αυτό κτήριο και θα το διαφυλάξουν από κάθε φθορά ή τραυματισμό της αισθητικής του.

Αυτή τη χρονιά θα δρομολογηθούν φυσικά και άλλες λύσεις, που σχετίζονται με την ανακατανομή των χώρων που απελευθερώνονται από τη μετακίνηση των δύο Τμημάτων στο νέο κτήριο. Ωστόσο οι προσπάθειες και οι ενέργειες της πρυτανικής αρχής στη νέα της θητεία θα επικεντρωθούν στην προώθηση, το ταχύτερο δυνατόν, των προγραμματισμένων λύσεων για τις κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου μας, έτσι ώστε να λυθεί μόνιμα και αποτελεσματικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα που τόσο έχει ταλανίσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο παρελθόν.

Θα ήθελα τέλος να καλωσορίσω τους νέους, πρωτοετείς, φοιτητές όλων των Τμημάτων, και να τους συγχαρώ για την επιτυχία τους. Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο να είναι βέβαιοι ότι θα κάνουν σπουδές υψηλού επιπέδου, με διδάσκοντες οι οποίοι ενδιαφέρονται προσωπικά για την πρόοδο του καθενός. Αλλά και στην όμορφη πόλη της Κέρκυρας θα γνωρίσουν έναν ιστορικό τόπο, που θα κάνει την παραμονή τους πολύ ευχάριστη.

Φίλες και φίλοι,
η αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς είναι πάντα δύσκολη, και μας περιμένει όλους πολλή δουλειά. Εκ μέρους της πρυτανικής αρχής εύχομαι και πάλι σε όλους καλή δύναμη, καλή ακαδημαϊκή χρονιά, και πολλές επιτυχίες, τόσο προσωπικές όσο και συνολικά για το Πανεπιστήμιό μας.

Ο Πρύτανης,
Καθηγητής Δημήτρης Τσουγκαράκης

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Δράση Slow Art στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα - 17/12/2023
Δημοσίευση: 04-12-2023 13:47 | Προβολές: 324
Σημαντική Ημερομηνία: 17-12-2023
[Αναμένεται]
<< <
Δεκέμβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τετάρτη 06-12-2023
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας