Νέα

ΤΜΣ: Ρεσιτάλ Βιολοντσέλου [17/7/14]

ShareThis
Δημοσίευση: 17-07-2014 16:35 | Προβολές: 2500
Σημαντική Ημερομηνία: 17-07-2014
[Έληξε]
    Aφίσα Eκδήλωσης
Mέγεθος: 494.17 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Στο πλαίσιο της φετινής Θερινής Ακαδημίας Βαθύχορδων οι καθηγητές: Dan Weinstein (The Naggar school for Photography, Musrara Jerusalem, Israel) και Γιάννης Τουλής (Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου) θα πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή συναυλία με κομμάτια για βιολοντσέλο σόλο αλλά και ντουέτο βιολοντσέλων, την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 και ώρα 21:00 στο Πολύτεχνο.
Στη σημερινή συναυλία θα παρουσιάσουν έργα των J.S.Bach, A.Vivaldi, P.Hindemith και C.Debussy.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Πολύτεχνο

ώρα: 21:00

Είσοδος Ελεύθερη


Βιογραφικά καθηγητών

Dan Weinstein

Ο Dan Weinstein είναι απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας του Τελ Αβίβ και της «Ecole Normale de Musique» του Παρισιού. Είναι δεξιοτέχνης και πολυτάλαντος μουσικός και δάσκαλος, παθιασμένος με κάθε μουσική που εκτείνεται από το πρώιμο έως το σύγχρονο και το πειραματικό ρεπερτόριο. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του υπάρχουν προγράμματα (project) που συνδυάζουν το χορό, το θέατρο και την ηλεκτρονική μουσική.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και μουσικούς από διάφορους τομείς όπως: Steve Reich, Giya Kancelli, Betsy Jolas, John Zorn, David Grubbs.Έχει ερμηνεύσει και ηχογραφήσει στο γαλλικό και ισραηλινό ραδιόφωνο και την τηλεόραση, για την Ραδιοτηλεοπτική Ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUBU). Έχει κάνει αξιοσημείωτες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν σόλο ρεσιτάλ σε: Main d’Oevures, Παρίσι, Europe en Musique, Le Printemps de la Danse, Φεστιβάλ του Ισραήλ, Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της Rishon, Φεστιβάλ Kfar Blum, Φεστιβάλ John Zorn (με έργα του Zorn σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση) και στο Φεστιβάλ Ultra Nova. Έχει δώσει πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ευρώπη και Ασία. Ο Dan Weinstein συμπράττει τακτικά με πολλά σύνολα σύγχρονης μουσικής και είναι μέλος της Musica Nova Consort, όπου συμμετείχε σε σειρά από πειραματικές συναυλίες και παραστάσεις Όπερας, ενσωματώνοντας σύγχρονα κομμάτια και στοιχεία ηλεκτροακουστικής μουσικής.

Από το 2008 είναι Καθηγητής Ενορχήστρωσης και Σύγχρονης εκτέλεσης στο The Naggar school for Photography στη Musrara Ιερουσαλήμ και συμπράττει με ορχήστρες εντός και εκτος Ισραήλ ως κορυφαίος βιολοντσελίστας.

Ιωάννης Τουλής

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολοντσέλου από τους Γ. Μανώλα, I. Bianki και R. Dragnev. Συνέχισε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο στην Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen της Γερμανίας με τον Dr. W. Jacksch και έπειτα στην “Franz Liszt” Hochschule für Musik της Βαϊμάρης με την G. Vieweg. Παράλληλα με τις σπουδές του στο βιολοντσέλο, ξεκίνησε μαθήματα βιόλας ντα γκάμπα με τους G. Vieweg, S. Pank και σπούδασε στην Hochschule für Musik Detmold, Abteilung Münster με τον H. Hickethier.

Δραστηριοποιείται κυρίως σε συναυλίες μουσικής δωματίου και προσωπικών ρεσιτάλ με το βιολοντσέλο και την βιόλα ντα γκάμπα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ιονίου Κουαρτέτου Πιάνου και του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής που έχουν να επιδείξουν μεγάλη συναυλιακή και δισκογραφική δραστηριότητα.

Έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μουσικός ορχήστρας και ως σολίστ όπως: Sinfonieorchester Wernigerohde, Salonorchester Münster, Essener Universitätsorchester, Συμφωνική Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, Komorni Orchestr Lsi Krejciho, Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής κ.α.

Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (WGTE, BR, DF, BRD, ΝΕΤ, ΕΤ, ΣΚΑΪ, κ.α.). Ως μέλος του συγκροτήματος μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής LiraeCantus, συνεργάστηκε με τον Β. Παπαθανασίου και τον σκηνοθέτη Γ. Σμαραγδή για την ηχογράφηση της μουσικής στην ταινία “ElGreco”, ενώ συμμετείχε και στην ηχογράφηση μουσικής του R. Kubicek για το ντοκιμαντέρ “FBIAcademy”( Γερμανία) και του Ν. Πλατύραχου για το ντοκιμαντέρ «Το Ταξίδι» (Σκηνοθεσία: Μ. Ηλιού).

Πρόσφατα ο εκδοτικός οίκος Panas Music προχώρησε στην έκδοση του έργου για σόλο βιολοντσέλο με τίτλο: «A Funky Exercise» καθώς και μία συλλογή τριών τραγουδιών για μεσόφωνο και βιολοντσέλο σε ποίηση του διάσημου Γερμανού ποιητή του 19ου αιώνα H.Heine με τίτλο: «Neuer Frühling«.

Είναι Επ. Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διδάσκει στην Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στο Brache της Γερμανίας, στην Μουσική Ακαδημία Karl Lepinski στο Βρόσλαβ της Πολωνίας, στα Toledo State University και Bowling Green State University των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο Mahidol University της Ταϊλάνδης στο University of Applied Sciences του Turku της Φιλανδίας, στο Conservatorio di Musica «Stanislao Giacomantonio» στην Cosenza της Ιταλίας και στο Barenboim-Said Conservatory στη Ναζαρέτ του Ισραήλ.

Από το Σεπτέμβριο του 2012 είναι εκπρόσωπος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην AEC (Association Européenne des Conservatoires, Académies de Musique et Musikhochschulen) και μέλος της Ομάδας Εργασίας 5 του Polifonia Project


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Συναυλίες Ιερής Μουσικής - Δύση & Ανατολή
Δημοσίευση: 16-09-2022 10:54 | Προβολές: 1537
Έναρξη: 16-09-2022 |Λήξη: 15-10-2022
[Έληξε]
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Δευτέρα 29-04-2024
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει το 7ο Journey to Hope στην Κέρκυρα
Σημαντική Ημερομηνία: 29-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα εκδήλωσης
Mέγεθος: 201.43 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Πασχαλινές Ευχές 2024
Έναρξη: 26-04-2024 |Λήξη: 12-05-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας