Νέα

Foreign Policies and Internal Politics of Japan

ShareThis
Δημοσίευση: 19-03-2008 12:05 | Προβολές: 1100
Σημαντική Ημερομηνία: 19-03-2008
[Έληξε]
image
Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου
σας προσκαλεί στη διάλεξη του Καθηγητή Thomas Schoenbaum, International Christian University, Tokyo / Japan George Washington University, Washington / U.S.A

Με θέμα:
"Foreign Policies and Internal Politics of Japan"

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας

Ο Καθηγητής Thomas J. Schoenbaum είναι κάτοχος B.A. degree (summa cum laude) του St. Joseph's College (Indiana), D.E.S.S. degree στη Φιλοσοφία (Diplôme d'etudes supérieurs specialisées) του Université Catholique de Louvain (Belgium), Διδακτορικού τίτλου νομικών επιστημών (Juris Doctor) του University of Michigan και Διδακτορικού τίτλου Ph.D. στη Φιλοσοφία του University of Cambridge (U.K.).

Από το 2003 είναι Καθηγητής Διεθνών Σπουδών στο International Christian University, Tokyo, Japan και επισκέπτης Καθηγητής Δικαίου στο George Washington University Law School στην Washington D.C., ενώ είναι επισκέπτης Καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια της Ιαπωνίας (Tokyo, Kyoto, Yokohama, Sapporo). Θεωρείται διεθνώς ως ένας από τους πλέον έμπειρους ερευνητές σε θέματα ιαπωνικής οικονομίας και πολιτικής.

Ο Καθηγητής Schoenbaum διετέλεσε Dean Rusk Professor of Law and Political Science και εκτελεστικός Διευθυντής του Dean Rusk Center for International and Comparative Law, του University of Georgia (1983-2003). Διετέλεσε Κοσμήτορας και Διευθυντής του Admiralty Law Center, στο Tulane University (1979-1983) και Καθηγητής Νομικής στο University of North Carolina (1968-1979). Σήμερα είναι Dean Rusk Professor of Law, Emeritus, στο University of Georgia (USA).

Ο Καθηγητής Schoenbaum διδάσκει κυρίως δημόσιο και ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και το ερευνητικό έργο αφορά τις διεθνείς σχέσεις, το διεθνές εμπορικό και οικονομικό δίκαιο, το δίκαιο περιβάλλοντος και το ναυτικό δίκαιο και δίκαιο της θάλασσας. Ο Καθηγητής Schoenbaum μιλάει Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά και διαβάζει λατινικά και αρχαία ελληνικά. Έχει ασχοληθεί συστηματικά με την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Ιστορία και τον Πολιτισμό και διδάσκει στε Ιαπωνικά Πανεπιστήμια σχετικά μαθήματα.

Με την ιδιότητα του δικηγόρου ο Καθηγητής Schoenbaum ασχολήθηκε με σειρά μεγάλων υποθέσεων που αφορούσαν διεθνούς εμβέλειας περιβαλλοντικά ζητήματα και θέματα ναυτικού δικαίου εκπροσωπώντας την Πολιτεία της North Carolina (New River litigation), την Πολιτεία της Alaska (Exxon Valdez litigation), την Πολιτεία της Louisiana (first-use tax litigation) και το Ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Είναι συγγραφέας άνω των εκατόν πενήντα μονογραφιών και έχει διατελέσει σύμβουλος πολλών εταιριών καθώς και του Ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024: «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα»
Δημοσίευση: 24-04-2024 14:17 | Προβολές: 1131
Έναρξη: 24-04-2024 |Λήξη: 31-05-2024
[Σε Εξέλιξη]
Ηλεκτρονικός Κύκλος Διαλέξεων στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας - 26/04/2024, ώρα 19:00
Δημοσίευση: 22-04-2024 18:13 | Προβολές: 1716
Σημαντική Ημερομηνία: 26-04-2024
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Πρόσκληση Ομιλίας
Mέγεθος: 88.92 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αφίσα Ομιλίας
Mέγεθος: 81.94 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας