Νέα

Ευρεία κάλυψη από τα ΜΜΕ της συμμετοχής του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 88η ΔΕΘ

ShareThis
Δημοσίευση: 10-09-2024 16:04 | Ενημέρωση: 24-09-2024 14:15 | Προβολές: 3001
image

Με τηλεοπτικά ρεπορτάζ και κάλυψη από ειδησεογραφικά Μέσα μια σειρά από δημοσιεύσεις τόνισαν τις πολύ θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 88η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

88η ΔΕΘ: Δυναμική η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου

Σε δηλώσεις του στο κανάλι Ionian TV ο Πρύτανης του Ι.Π. Καθηγητής κ. Ανδρέας Φλώρος αναφέρθηκε στην υψηλή επισκεψιμότητα του περιπτέρου του Ιδρύματος από νέες και νέους για την ενημέρωσή τους για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ιδρύματος και το ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται, με την ταυτόχρονη επίδειξη ερευνητικών αποτελεσμάτων του Ι.Π και των δυο εταιρειών-τεχνοβλαστών του, των Ionian TechnoMedia και Smart SensIon.

Για τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών μίλησε στο ίδιο κανάλι ο Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής κ. Παναγιώτης Βλάμος, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ι.Π. και επιστημονικός διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) που για μία ακόμη φορά ανήκε στις δομές και τους φορείς που παρουσιάσαν του έργο τους στην ΔΕΘ.

Η Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος Καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Καμπάση επεσήμανε τον πολυνησιωτικό χαρακτήρα του ιδρύματος και αναφέρθηκε στον επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των Τμημάτων στα διαφορετικά νησιά.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής αναφέρθηκε στο κύρος που προσδίδει στην Περιφέρεια το Ι.Π. ενώ επεσήμανε την καλή συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων.

Βλ. επίσης: https://youtu.be/jzVcuQ8MFVs

Επιτεύγματα της Βιοπληροφορικής παρουσιάζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στη ΔΕΘ

Σε βίντεο-ρεπορτάζ από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάστηκαν οι διαδραστικοί χάρτες του προγράμματος «Λαέρτης- Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» που εκπονήθηκε από το  Εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMODLab)  και η τεχνολογία που εφαρμόστηκε για την εγκατάσταση του συστήματος αισθητήρων, υποδεικνύοντας το πολυεπίπεδο έργο που παράγεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στους τομείς της επιστημονικής έρευνας, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των καινοτόμων εφαρμογών και δράσεων.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην άριστη συνεργασία των δυο φορέων και στη μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου του ιδρύματος στην ΔΕΘ.

Στο ίδιο ρεπορτάζ ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος τόνισε ότι «[...] έχουμε τη δυνατότητα να έλθουμε σε επαφή με νέους ανθρώπους και να αναδείξουμε μία μοναδική ταυτότητα που έχει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η οποία συνίσταται στη διαθεματικότητα που παράγεται από τη συνέργια των προγραμμάτων σπουδών μεταξύ τους, τα οποία λειτουργούν σε τέσσερα νησιά του Ιονίου Πελάγους, καθώς επίσης και τη μικρή ακαδημαϊκή του κλίμακα που δημιουργεί προσωπικές σχέσεις μεταξύ διδακτικού προσωπικού αλλά και φοιτητών, με αποτέλεσμα αυτό να εισάγεται στην εκπαιδευτική διαδικασία και να είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα».

Τέλος, ο Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος αναφέρθηκε εκτενώς στα επιτεύγματα του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας στον τομέα της βιοπληροφορικής και επεσήμανε για τους επισκέπτες ότι «θα δείτε πράγματα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως προς τα ερευνητικά τους αποτελέσματα, τα έχουμε σε πραγματικές εφαρμογές, σε μορφή που μπορεί να δοκιμαστεί από κάθε επισκέπτη».

Βλ. επίσης: https://youtu.be/hbdu9eyJOLc

Δηλώσεις του Πρύτανη του Ι.Π. Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100

Ο Πρύτανης του Ι.Π. Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος σε δηλώσεις του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 αναφέρθηκε στην δυναμική παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και τόνισε την πολυνησιωτική έδρα του ιδρύματος και τη μοναδικότητα των γνωστικών αντικειμένων των Τμημάτων του.

Βλ. επίσης: https://youtu.be/u5byy7Rbggk

Συνέντευξη του Πρύτανη του Ι.Π. Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου στον 95.8 FM ERT3

Ο Πρύτανης του Ι.Π. Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος σε συνέντευξή του στον 95.8 FM ERT3 αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Ιονίου Πανεπιστημίου και στα 40 χρόνια λειτουργίας του. 

Βλ. επίσης: https://youtu.be/Ws4DH_ZKNAw


Λίστα δημοσιευμάτων:


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Με μεγάλη επιτυχία η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 88η ΔΕΘ
Δημοσίευση: 07-09-2024 16:46 | Ενημέρωση: 20-09-2024 17:05 | Προβολές: 7157
Έναρξη: 07-09-2024 |Λήξη: 15-09-2024
[Έληξε]
<< <
Σεπτέμβριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 27-09-2024
Συλλογική Έκθεση "Καλλιτεχνών Αφύπνισις"
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 30-09-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 57.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Προσεχώς
Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο 2024-2025
Έναρξη: 01-10-2024 |Λήξη: 26-09-2025
[Αναμένεται]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας