Νέα

Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας: Προκήρυξη μίας θέσης Eπίκουρου Καθηγητή, με αντικείμενο «Ιστορία, Θεωρία και Πράξη του Κινηματογράφου»

ShareThis
Δημοσίευση: 29-07-2021 12:45 | Προβολές: 2247
Έναρξη: 30-07-2021 |Λήξη: 29-08-2021
[Έληξε]
gr  pdf.png  Πλήρες κείμενο προκήρυξης
Mέγεθος: 558.56 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου προκηρύσσει προκηρύσσει μία (1) θέση Δ.Ε.Π., στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο: «Ιστορία, Θεωρία και Πράξη του Κινηματογράφου» στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών.

Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης συνδυάζει τρία αλληλένδετα γνωστικά και ερευνητικά πεδία:
1. Την ιστορία του κινηματογράφου με ιδιαίτερη έμφαση στον ελληνικό κινηματογράφο τον οποίο εκλαμβάνει με έναν ολιστικό τρόπο, διερευνώντας ένα εύρος παραμέτρων: Τη διαμόρφωσή του σε διαφορετικές ιστορικές και κοινωνικοπολιτικές συγκυρίες, το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο που τον καθόρισε συμπεριλαμβανομένων των λογοκριτικών και κανονιστικών πρακτικών, την κινηματογραφική παραγωγή (εμπορική, κρατικά επιχορηγούμενη και ανεξάρτητη), την κινηματογραφική αγορά, τις διαφορετικές θεματολογίες, τις δημοφιλείς και καλλιτεχνικές του εκφάνσεις (ταινίες, είδη και κινήματα), το ντοκιμαντέρ, τους σκηνοθέτες-δημιουργούς, την κινηματογραφική κριτική και τη σινεφιλία. Σημαντικές πτυχές αποτελούν η διεθνική (transnational) διάσταση του ελληνικού κινηματογράφου, η σύνδεση και αλληλεπίδρασή του με τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο (π.χ. συμπαραγωγές) και η κατανόησή του στο διεθνές περιβάλλον.

2. Τη θεωρία και μεθοδολογία του κινηματογράφου που περιλαμβάνει κλασικές και νεώτερες αναλυτικές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις του κινηματογραφικού μέσου με έμφαση σε θέματα μορφής, αφήγησης, αναπαράστασης, ιδεολογίας και πρόσληψης. Η θεωρία των ειδών, η θεωρία του δημιουργού, ο κινηματογράφος ως μνήμη και ως αναπαράσταση του παρελθόντος και της ιστορίας, οι εθνικές και διεθνικές κινηματογραφίες αποτελούν επίσης κεντρικά ζητούμενα.

3. Τη σύνδεση της ιστορικής και θεωρητικής γνώσης με την πράξη του κινηματογράφου.

Ειδικότερα, για τις ανάγκες του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας, προϋποθέτει πρακτική ή/και διδακτική εμπειρία στους τομείς της δημιουργίας ντοκιμαντέρ και της συγγραφής σεναρίου, καθώς και την υποστήριξή τους με ιστορικό και θεωρητικό υπόβαθρο.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στο ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕΛΛΑ, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://apella.minedu.gov.gr/, την υποψηφιότητά τους μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της Προκήρυξης αυτής στο πληροφοριακό σύστημα, μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά.

Ο Πρύτανης
Ανδρέας Φλώρος


Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανακοινώνει ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη για την πλήρωση μιας (1) θέσεως ΔΕΠ ως εξής:

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ
ΦΕΚ 1401/24-06-2021, τ. Γ΄
Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο
«Ιστορία, Θεωρία και Πράξη του Κινηματογράφου»
ΑΔΑ: 6Σ8Χ46Ψ8ΝΨ-ΟΔ8, Κωδικός ανάρτησης στο ΑΠΕΛΛΑ: APP23004

Γραμματεία Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας
Διεύθυνση: Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49132 Κέρκυρα
Αρμόδιος υπάλληλος: Ν. Αλεβιζάκη
Τηλ.: 26610 87863, e-mail: niki@ionio.gr

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης διαδικασιών εκλογής και εξέλιξης καθηγητών, καθώς και κατάρτισης και τήρησης μητρώων εσωτερικών και εξωτερικών μελών ΑΠΕΛΛΑ (http://apella.minedu.gov.gr) την υποψηφιότητά τους μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης των Προκηρύξεων αυτών στο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕΛΛΑ, μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά.
Η αίτηση υποψηφιότητας μαζί με τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά υποβάλλεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕΛΛΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών για περισσότερες πληροφορίες.

Κέρκυρα, 29-07-2021

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένου του Τμήματος Διδακτικού-Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Αγγελική Τσιμικλή


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 20-04-2024
Προσεχώς
Αναβολή Εγκαινίων της μόνιμης Μουσειακής Έκθεσης «Φυλακές Κέρκυρας 1836 – 2024» [21/04/2024]
Σημαντική Ημερομηνία: 21-04-2024
[Αναμένεται]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Δελτίο Τύπου
Mέγεθος: 156.39 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Πρόσκληση Εγκαινίων
Mέγεθος: 66.41 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Ανακοίνωση αναβολής των εγκαινίων
Mέγεθος: 371.44 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας