Νέα

Σειρά σεμιναρίων: "Τρέχουσες Τάσεις στην Επιστήμη της Πληροφορικής" Πρώτος προσκεκλημένος ομιλητής ο καθηγητής του ΑΠΘ Κονοφάος Νικόλαος.

ShareThis
Δημοσίευση: 15-05-2023 13:13 | Προβολές: 944
image

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνει μια νέα σειρά σεμιναρίων που απευθύνονται στους υποψήφιους διδάκτορες και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του, σχετικά με τις Τρέχουσες Τάσεις στην Επιστήμη της Πληροφορικής. Η σειρά σεμιναρίων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, Πληροφοριακών Συστημάτων και Βάσεων Δεδομένων, Δικτύων, Πολυμέσων και Ασφάλειας Συστημάτων, Εφαρμογών Πληροφορικής στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Υπολογιστικής Μοντελοποίησης. 

Τα σεμινάρια προσφέρονται στους Υποψήφιους Διδάκτορες και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής. Ταυτόχρονα είναι ανοιχτά σε όλους τους φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για την επιστήμη της Πληροφορικής και περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από κορυφαίους ερευνητές στον τομέα, καθώς και ευκαιρίες για δικτύωση και συνεργασία. Σχετική ενημέρωση θα υπάρχει στο δικτυακό τόπο του τμήματος https://di.ionio.gr/

Η σειρά σεμιναρίων ξεκίνησε με μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Προσκεκλημένος Ομιλητής του εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, ήταν ο Κερκυραίος Νικόλαος Κονοφάος, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ομιλία του είχε τίτλο: «Κβαντικοί Υπολογιστές». Ο κος Κονοφάος προσέγγισε το σύγχρονο αυτό θέμα από πολλές οπτικές γωνίες προσφέροντας στο ακροατήριο την ευκαιρία να κατανοήσουν το ζήτημα και να αναγνωρίσουν τη σημασία των κβαντικών υπολογιστών τόσο για το μέλλον της Επιστήμης της Πληροφορικής όσο και άλλων επιστημονικών πεδίων που αξιοποιήσουν τη δυναμική της κβαντικής υπολογιστικής. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα στους υποψήφιους διδάκτορες και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές να θέσουν ενδιαφέροντα ερωτήματα και να λάβουν απαντήσεις σχετικά με το ερευνητικό αυτό πεδίο. 

Η ομιλία συνδυάστηκε με το Σεμινάριο παρουσίασης προόδου υποψηφίων διδακτόρων 2023 του τμήματος πληροφορικής. 


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Πέμπτη 25-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας