Νέα

Σ.Ε.Γ.Ε.: Οι γυναίκες στο επίκεντρο της Έρευνας - Γεμάτη παλμό καινοτομίας η Τελετή Βράβευσης του #Her_Research 2023

ShareThis
Δημοσίευση: 31-05-2023 20:02 | Προβολές: 611
image

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Σ.Ε.Γ.Ε.: Οι γυναίκες στο επίκεντρο της Έρευνας  -

Γεμάτη παλμό καινοτομίας η Τελετή Βράβευσης του #Her_Research 2023 

 

Μέσα σε κλίμα γιορτής ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος της δράσης #Her_Research 2023, με την ανακοίνωση των νικητριών στη λαμπερή Τελετή Βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, εντός του Εκθεσιακού Χώρου της ΔΕΘ-HELEXPO, στο Περίπτερο 13 – Stage 2 στα πλαίσια της έκθεσης καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND.  

Η πρωτοβουλία #Her_Research του Σ.Ε.Γ.Ε., που έγινε θεσμός, επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης. 

Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τις γυναίκες ερευνήτριες στη 10-μελή Ακαδημαϊκή Επιστημονική Επιτροπή κατά την διάρκεια του διήμερου Bootcamp, της δράσης #Her_Research το Φεβρουάριο, αναδείχθηκαν οι επικρατέστερες προτάσεις. 

Νικήτριες στην κατηγορία Leading Innovator of the Year, με έπαθλο τη δωρεάν υποστήριξη στη συγγραφή ερευνητικών προτάσεων για το Horizon Europe ή το αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα, από εξειδικευμένη Ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, ανακηρύχθηκαν:  

  • Η κα. Μαχαιρίδου Αρχοντία, από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
  • Η ερευνητική ομάδα iDNA Genomics, εκ μέρους της οποίας παρέλαβαν το βραβείο η κα. Σαλάτα Έφη και η κα. Μαραγκού Φωτεινή. (Ιδιωτική Εταιρία)
  • Η κα. Σαββίδου Μελίνα, από το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής - Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Νικήτριες στην κατηγορία Innovator of the Year, με έπαθλο ένα πλήρες εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πακέτο από εξειδικευμένη Ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, ανακηρύχθηκαν οι κυρίες : 

  • Πρωτοπαπά Μαρία, από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.
  • Ντέμκα Αικατερίνη, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Χελιώτη Αναστασία, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Λίτινα Αναστασία, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 
  • Τουμπαλίδου Άννα, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο 2ος κύκλος της δράσης #Her_Research πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Betsson Foundation.

Με την παρουσία τους τιμήσαν την Τελετή και απέμειναν βραβεία  ο  Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Πρόεδρος Δ.Σ. ELEVATE GREECE Α.Ε., κ. Αθανάσιος Κυριαζής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Elevate Greece, κα Έλλη Διακαναστάση, η  Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού, κα Μαρία Καραγιάννη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Καινοτομίας κος. Τζόλλας Νικόλαος, ο  Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας Δρ. Σπύρος Αρσένης, και η Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην Bayer Ελλάς, κα. Σόνια Μουσαβερέ. 

Από πλευράς του μεγάλου μας χορηγού Betsson Foundation, βραβείο απένειμε o κος Θάνος Μαρίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Betsson.

Μετά την απονομή των βραβείων στις νικήτριες ακολούθησε networking event όπου τέθηκαν και τα πρώτα θεμέλια για το 3ο κύκλο της δράσης #Her_Research. 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις γυναίκες ερευνήτριες που συμμετείχαν στη δράση τόσο για τη συμμετοχή τους αλλά κυρίως για την προσφορά τους στον τομέα της έρευνας και της επιστήμης. 

Ως Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε γυναίκα και το όνειρο της. 

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης #Her_Research  τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και του Ιόνιου Πανεπιστημίου. 

Η Τελετή Βράβευσης υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των Betsson Foudation, ΔΕΘ-HELEXPO, Beyond, BeBest, Industry Disruptors–Game Changers. Χορηγοί επικοινωνίας: Κοσμοράδιο 95,1,  Α8inea, Epixeiro.gr , WomanToc, GrTimes, Skywalker. 


Επιστροφή
<< <
Οκτώβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 02-10-2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Έναρξη: 28-09-2023 |Λήξη: 27-10-2023
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Πρόγραμμα Συναυλίας
Mέγεθος: 311.86 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Βραβείο Μουσικής Δημιουργικότητας 2023
Έναρξη: 06-07-2023 |Λήξη: 13-11-2023
[Σε Εξέλιξη]
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας