Όλες οι Δημοσιεύσεις
UNESCO Chair on Threats to Cultural Heritage proudly supports Corfu Literary Festival 2025
Δημοσίευση: 08-08-2025 18:16 | Προβολές: 136
UNESCO Chair on Threats to Cultural Heritage as a years-long supporter of Corfu Literary Festival is delighted to invite you to the eighth Corfu Literary Festival from Monday 8th to Sunday 14th September 2025. Corfu inspires the arts in all its forms and lives by the ethos of philoxenia (hospitality). In September, the island is a riot of wildflowers and sunshine, and we cannot imagine a (...)
Ομόφωνη Απόφαση της Έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων [30/07/2025]
Δημοσίευση: 31-07-2025 12:59 | Προβολές: 418
Η Σύνοδος Πρυτάνεων εκφράζει την ικανοποίησή της που ελήφθησαν υπόψη σε ένα βαθμό οι προτάσεις της ως προς τις διαγραφές φοιτητών στην τελική διαμόρφωση των άρθρων του νομοσχεδίου που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση. Επαναλαμβάνει ωστόσο την πρότασή της να δίνεται η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια αιτιολογημένης αντιμετώπισης «ειδικών» περιπτώσεων φοιτητών που κινδυνεύουν με διαγραφή, εντός περιορισμένου ποσοστιαίου ορίου, που θα ορίζεται στο νόμο.
Μύθος και πραγματικότητα γύρω από τον Π. Ποταγό - Ομιλία του μεταδιδακτορικού ερευνητή της Έδρας UNESCO δρος Νίκου Μάμαλου
Δημοσίευση: 26-07-2025 01:10 | Προβολές: 914
Ο μεταδιδακτορικός ερευνητής της Έδρας UNESCO στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Δρ Νίκος Μάμαλος, προσκεκλημένος ομιλητής στη σειρά διαλέξεων "Τριανταφυλλίδη" στη Βιβλιοθήκη της Βυτίνας Αρκαδίας, γεννέτειρας του μεγάλου Έλληνα περιηγητή Παναγιώτη Ποταγού με θέμα: Μύθος και Πραγματικότητα γύρω από τον Παναγιώτη Ποταγό". Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 17 Αυγούστου 2025 στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βυτίνας.
Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου πιστοποιήθηκε με το σύστημα ποιότητας ISO 9001:2015
Δημοσίευση: 25-07-2025 16:06 | Προβολές: 654
Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου έλαβε επίσημα πιστοποίηση για την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015.
Η Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Συμμαχία CIVIS στο Ινστιτούτο Μηχανικής Φυσικών Κινδύνων του Ιονίου Πανεπιστημίου
Δημοσίευση: 21-07-2025 14:51 | Προβολές: 608
Το Ινστιτούτο Μηχανικής Φυσικών Κινδύνων (ΙΜΦΥΚ) του Πα.Κ.Ε.Κ του Ιονίου Πανεπιστημίου υποδέχθηκε στην έδρα του στο Ληξούρι Καθηγητές και φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Συμμαχία CIVIS (Europe’s Civic University Alliance).
Παράταση της έκθεσης «…περί του ποθουμένου πανεπιστημίου - Η Ιόνιος Ακαδημία και ο Λόρδος Guilford»
Δημοσίευση: 14-07-2025 18:19 | Ενημέρωση: 16-07-2025 18:55 | Προβολές: 3337
Σημαντική Ημερομηνία: 14-07-2025
[Έληξε]
Οι παρατάσεις της έκθεσης «…περί του ποθουμένου πανεπιστημίου - Η Ιόνιος Ακαδημία και ο Λόρδος Guilford» αντανακλούν την την επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής. Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, τιμά τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας και τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Ι.Π.
Ενημερωτική εκδήλωση του Ιονίου Πανεπιστημίου: «Συμπληρώνω το Μηχανογραφικό μου»
Δημοσίευση: 15-07-2025 16:08 | Προβολές: 3173
Εκδήλωση με θέμα «Συμπληρώνω το Μηχανογραφικό μου» διοργάνωσε, με υβριδικό τρόπο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις 4/7/2025, στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας
Προτάσεις της 109ης Συνόδου Πρυτάνεων για καίρια ζητήματα των Ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστημίων
Δημοσίευση: 11-07-2025 22:38 | Προβολές: 542
Η 109 η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που πραγματοποιήθηκε στην Ανάβυσσο από τις 8 έως και τις 11 Ιουλίου 2025, κατέληξε σε διαπιστώσεις και προτάσεις σε θέματα χρηματοδότησης, διαγραφών και ασφάλειας.
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο By the Book10 “Divergence and convergence in publishing today”στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Δημοσίευση: 07-07-2025 13:26 | Προβολές: 774
Το 10ο Διεθνές Συνέδριο By the Book10 για την Εκδοτική Βιομηχανία και το Βιβλίο με τίτλο “Divergence and convergence in publishing today” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 25 και 26 Ιουνίου 2025 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας και το Εργαστήριο «Τεχνολογιών της Πληροφορίας» (Διευθυντής Καθηγητής κ. Πέτρος Κωσταγιόλας), και τελεί υπό την αιγίδα της European Publishing Studies Association (EuroPub).
Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου ομιλητής σε ημερίδα με θέμα τη “Σωστή Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού” στο ΑΠΘ
Δημοσίευση: 30-06-2025 10:56 | Ενημέρωση: 02-07-2025 13:17 | Προβολές: 1512
Στην ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Γνωρίζω τα Πανεπιστήμια – Συμπληρώνω το Μηχανογραφικό μου», που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2025 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, συμμετείχε ως ομιλητής ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.
Συνέδριο υπό την αιγίδα της Έδρας UNESCO του ΙΠ: Ταξίδι στον Χρόνο με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων - Αστυπάλαια, 1 - 2 Ιουλίου 2025
Δημοσίευση: 30-06-2025 23:51 | Προβολές: 936
ΠΡΩΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΛΩΣΣΑ»
Ταξίδι στον Χρόνο με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων Αστυπάλαια, 1 - 2 Ιουλίου 2025
Το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αστυπάλαιας και η Hellenic Library of Southern California (Ελληνική Βιβλιοθήκη Νότιας Καλιφόρνιας) διοργανώνουν την πρώτη δια ζώσης Σύνοδο του Δικτύου «Πατρίδα μας η Γλώσσα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αστυπάλαια, (...)
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις Παγκόσμιες Κατατάξεις του Times Higher Education 2025
Δημοσίευση: 25-06-2025 18:20 | Προβολές: 7313
Σημαντική διεθνή διάκριση για το Ι.Π. αποτελεί η ένταξή του, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στις Παγκόσμιες Κατατάξεις Πανεπιστημίων 2025 (World University Rankings) του έγκριτου διεθνούς οργανισμού Times Higher Education.
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θωρακίζει την Περιφέρεια Κρήτης και την Κύπρο ενάντια στον δάκο της ελιάς
Δημοσίευση: 25-06-2025 13:05 | Προβολές: 745
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου OLIVETECH στο Δήμο Πλατανιά Χανιών. Το έργο, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα INTERREG VI-Ελλάδα-Κύπρος 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης απειλών στην ελαιοπαραγωγή μέσω της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών, όπως ηλεκτρονικών δακοπαγίδων, τεχνητής νοημοσύνης (...)
4ο Ετήσιο Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας (CCLABS 2025) – Ανακοίνωση Προγράμματος [28–29/06/2025]
Δημοσίευση: 22-06-2025 21:12 | Προβολές: 1091
Έναρξη: 28-06-2025 |Λήξη: 29-06-2025
[Έληξε]
Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του cclabs 2024, το Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας καθιερώνεται ως ετήσιος θεσμός για την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα της Ελλάδας και της Κύπρου. Το 4ο Ετήσιο Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας (cclabs 2025) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 28 και 29 Ιουνίου 2025, με κεντρικό θεματικό άξονα: «Η Επικοινωνία στην εποχή της 5ης Βιομηχανικής Επανάστασης».
Ο Δντής του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας Καθηγητής Σταύρος Κάτσιος στον Τέταρτο Διάλογο για τις Ανταλλαγές και την Αμοιβαία Μάθηση μεταξύ των Πολιτισμών, στο Ντουνχουάνγκ της Κίνας
Δημοσίευση: 19-06-2025 00:21 | Προβολές: 1010
Για την ενίσχυση των ιδεολογικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των εθνών, την πλήρη αξιοποίηση του γεφυρωτικού ρόλου των Σινολόγων και τη δημιουργία μηχανισμών διαλόγου μεταξύ των Σινολόγων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και Κινέζων ακαδημαϊκών, στοχεύουμε στην προώθηση μεγαλύτερης συνεργασίας μεταξύ των παγκόσμιων Σινολόγων στην ενίσχυση της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ του κινεζικού πολιτισμού και (...)
Ο φοιτητής του ΙΠ Χρήστος Νικόλαος Παπαβασιλείου τιμήθηκε με βραβείο αριστείας στο διεθνή διαγωνισμό "Chinese Bridge" και επιλέχθηκε να πάρι μέρος στην τελική φάση του τον Αύγουστο στο Πεκίνο
Δημοσίευση: 18-06-2025 22:57 | Προβολές: 1606
Μια μεγάλη επιτυχία για το πρόγραμμα διδασκαλίας κινεζικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ο Χρήστος Νικόλαος Παπαβασιλείου, φοιτητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, επιλέχθηκε από την Κινεζική Πρεσβεία για να μεταβεί στην Κίνα για να παρακολουθήσει τους τελικούς του διαγωνισμού τον Αύγουστο του 2025.
Συνάντηση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου με τη Μορφωτική Ακόλουθο της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 13-06-2025 17:54 | Προβολές: 3003
Τη Μορφωτική Ακόλουθο της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Virginia Blakeman, υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, στην Ιόνιο Ακαδημία, την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025.
Εκπροσώπηση του Ιονίου Πανεπιστημίου στην εκδήλωση της Επιτροπής Γυναικών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Δημοσίευση: 11-06-2025 13:51 | Προβολές: 1690
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετείχε στην εκδήλωση της Επιτροπής Γυναικών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τίτλο: «Η γυναίκα γιατρός και η κοινωνική της παρουσία», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιουνίου 2025, στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace, στην Κέρκυρα.
Μέλη του BiHELab βραβεύθηκαν για την Καλύτερη Εργασία στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής
Δημοσίευση: 10-06-2025 14:10 | Προβολές: 705
Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη βράβευση της επιστημονικής εργασίας των μελών του Αριστείδη Βραχάτη, Επίκουρου Καθηγητή, και Στέφανου Ράπτη, διδακτορικού φοιτητή, ως Καλύτερη Εργασία στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής της Ελληνικής (...)
Κάλεσμα στην Ευρώπη για να ηγηθεί της προάσπισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της προστασίας των ακαδημαϊκών σε κίνδυνο
Δημοσίευση: 06-06-2025 22:56 | Προβολές: 934
The statement is now online.
Call to Europe to champion academic freedom and protect academics at risk - SAR Europe
This has been sent to the European Commission President and is being sent to European Commissioners.
PAUSE colleagues have sent it President Macron and other key officials.